Poslovi

Poslove iz ponude studenti mogu odrabrati na sljedeće načine:

Traditional Job Fairs – US JIM osvake godine organizira Work and Travel sajmove poslova. To je jedinstvena prilika da se studenti osobno upoznaju sa poslodavcima koji će doći na unaprijed dogovoreno mjesto i prezentirati bogatu ponudu različitih poslova i destinacija. Ovo je najznačajniji događaj u godini. Sajam je i sjajna prilika za sve kandidate da porazgovaraju sa svojim budućim poslodavcima, postave pitanja i dobiju mnoge druge korisne informacije vezane za svoj boravak u Americi. Uobičajna praksa je da se redosljed intervjua sa poslodavcima određuje na osnovu datuma prijave na program.

Skype Job Fairs – US JIM  će i ove godine imati veliki broj poslodavaca koji će zapošljavati studente na Skype Job Fair-u. Ovakvi događaji se organiziraju u našem uredu. Redosljed po kome će studenti ići na intervju će biti određen prema datumima prijave na program, osim u slučaju kada poslodavac zahtjeva drugačije.

Direct Hiring (Regular Job Pool) – US JIM povremeno šalje liste poslova svim prijavljenim kandidatima. Work and Travel kandidati koji su se prijavili za ovakve poslove trebali bi ispunjavati unaprijed definirane zahtjeve posla (znanje engleskog jezika, iskustvo i slično). U slučaju da se prijavi više studenata nago što ima raspoloživih pozicija, prednost će imati studenti koji su se ranije prijavili na program.