Održana Velika prezentacija Work and Travel programa za ljeto 2020


Nažalost, registracija je završena.

30.10.2019. održana je velika prezentacije Work and Travel USA programa u Mepasu! Hvala svima na dolasku!


  • Datum: 10/30/2019 05:00 PM
  • Lokacija: Hotel Mepas, Kneza Višeslava b.b., 88000 Mostar (Karta)
  • Više informacija: Dvorana Princess, kat 6

Opis

Velika prezentacija Work and Travel USA programa održana je u dvorani Princess u Mepasu. US JIM u ponudi ima velik izbor sezonskih poslova diljem Amerike, u hotelima, restoranima, bazenima, zabavnim i nacionalnim parkovima što je većim dijelom prezentirano na samoj prezentaciji.

Studenti prijavom na Work and Travel USA program potpisuju mogućnost odlaska u SAD na sezonski posao do 4 mjeseca, od svibnja do rujna, te imate period od mjesec dan za turistički boravak u zemlji.

 US JIM surađuje s renomiranim američkim partnerom Intrax, agencijom iz San Francisca koja ustupa radne dozvole za studente. Intrax je jedan od vodećih američkih sponzora ovog programa kulturne razmjene u svijetu.

U razgovoru s nekima od sudionika programa vidljivo je kako je ovo jedna od najboljih odluka koje su donijeli.

“Odabrala sam mali grad Myrtle Beach u Južnoj Karolini, bio je prilično  siguran, obiteljsko mjesto. Četri mjeseca sam živila u kući sa sedam ruskinja i jednom djevojkom iz Crne Gore. Radila sam tri posla, bila sam pomoćni kuhar, šankerica i hostesa. Iako sam radila od osam ujutro do jedanaest navečer, ali imaš neku posebnu energiju i nakon toliko posla dođeš doma, spremiš se i ideš na party. Prijaviti ću se opet na program, želim to ponovno proživjeti”, rekla je Katarina Ivanković, studentica treće godine primaljstva. 

Kada je stigla u Ameriku bila je pozitivno iznenađena kada je upoznala Mostarca koji je također na istom programu, ispričala je.

„Vi ste naša inspiracija, vaše priče su rezultat svega ovoga. Josip, Marko i ja studirali smo u Zagrebu gdje je ovaj program puno rašireniji nego ovdje u BiH. Kada se otvorila prilika za odlazak u Ameriku, odmah smo se prijavili. Na ideju o širenju programa na BiH smo došli kada smo se vratili u Hercegovinu, te smo 2013. otvorili US JIM“, rekao je jedan od organizatora.

„Razviti ćete se na osobnoj razini, to će vam pomoći da postanete samostalniji, odgovorniji i tek kada se vratite s programa znati ćete o čemu sam pričao“, rekao je okupljenima Mario, jedan od osnivača US JIM Mostar.


Kao posebni gosti bili su američki konzul u BiH g. Scott A. Norris koje je u svom dijelu iznio svoje viđenje cijelog programa te održao simulaciju intervjua za vizu dok su studenti koji su bili na programu ispričali svoja iskustva iz prve ruke.Veliko  hvala svima na dolasku! 

VAŠ US JIM