September 24, 2017

Vi u Americi

Vi u obitelji

Kada popunite profil i kada ga Au Pair pregleda i prihvati, profil postaje dostupan obiteljima koje su na programu.

Obitelj zainteresirana za vas zakazat ce telefonski ili Skype intervju tijekom kojeg će predstaviti svoje članove, djecu, njihove navike, stil života i sredinu u kojoj žive.

VAŽNO: Vi donosite konačnu odluku da li vam neka obitelj odgovara ili ne. Prihvaćanje mora biti obostrano.

Sve obitelji su pažljivo odabrane. Au Pair Care brine o tom da dobijete siguran dom. Naši iskusni koordinatori osobno razgovaraju sa svakom obitelji i utvrđuju da li obitelj ispunjava kriterije programa. U obitelji imate svoju sobu i sve obroke, kao i tjedni džeparac od 195 dolara.

U SAD-u obitelj uglavnom čine dva roditelja te 2 do 4 djece, starosti od 1 do 10 godina. Također, obitelj može činiti jedan roditelj s djecom. Poznata je stvar da je SAD zemlja doseljenika, moguće je da budete u obitelji različitog porijekla, religije i obiteljskog sastava. Najčešće obitelji Au Pair programa žive u predgarđima velikih gradova na istočnoj i zapadnoj obali SAD-a.

Tipičan dan Au Pair djevojke:

  • Buđenje
  • Priprema doručka za djecu
  • Odvesti djecu u školu
  • Pripremiti rucak za djecu i pospremiti dječje sobe
  • Otići po djecu u školu
  • Spremiti djecu na popodnevno spavanje
  • Pomoći djeci oko domaće zadaće
  • Odlazak s društvom u kino, tečaj, kavu, i sl.

Vi u Americi

AuPairCare Academia – Divan početk

Dobrodošlicu na aerodromu priređuje vam Au Pair Care osoblje te vam se organizira prijevoz do hotela. Na početku dobijate višednevnu obuku za bolje razumijevanje američke kulture, kao i korisne savjete za rad sa djecom i život u SAD-u. Ova orijentacija se održava u luksuznom hotelu Sheraton, gdje imate plaćen smještaj, razgledavanje New Yorka te obroke i treninge. Na toj orijentaciji upoznajete djevojke iz cijelog svijeta, gdje zajedno sudjelujete u pripremi za ovaj program.

Obuka obuhvaća: Ulogu i odgovornost na Au Pair programu, razvoj i sigurnost djece, obuka za prvu pomoć, igre i aktivnosti razvoja djece, američku kulturu, predstavljanje tipične američe obitelji, vožnja u Americi i slično.

Tečaj na lokalnom koledžu je obavezni dio programa i plaća ga obitelj koja je vaš domaćin. Iskoristite priliku da usavršite znanje engleskog jezika ili upišite neki drugi tečaj za koji ste zainteresirani. Ovo je i prilika da proširite krug novih američkih prijatelja.

Au Pair program daje super priliku da putujete tokom dodatnih mjeseci na kraju programa. Pruža vam se mogućnost da posjetite neke od gradova koje ste gledali samo na tv ekranima ( poput New Yorka, Las Vegasa, Chicaga, San Francisca, Los Angelesa i mnoge druge.). Mogućnosti su neograničene, provedite odmor na poznatim plažama Floride, Havaja ili Calafornije, na vama je izbor.

Au Pair Care vodi računa o vama u Americi. Na usluzi vam stoji na raspolaganju lokalna koordinatorica koja će vas posjetiti, objasniti program i organizirati mjesečno druženje sa drugim polaznicima Au Pair programa.